Waarom een trouwfilm

laten maken?

Een huwelijksfilm is een 'once a lifetime' gebeurtenis. Een videograaf zorgt ervoor dat je alle belangrijke momenten achteraf terug kan herbeleven.


Met een beetje geluk trouw je maar één keer en dat wil je dus best in één keer goed vastleggen. Elk moment is 'once in a lifetime' en daarom kan je toch best op iemand vertrouwen die al wat ervaring heeft om een bruiloft vast te leggen voor de eeuwigheid. Tegenwoordig investeren steeds meer bruidsparen naast fotografie ook in een trouwvideo van hun bruiloft.


Je ziet ze steeds vaker langskomen op Instagram; trouwfilmpjes waarvan de tranen je in de ogen schieten. Zo'n tof filmpje zorgt er serieus voor dat je jouw grote dag van begin tot eind herbeleefd. Veel bruidsparen kiezen pas last minute voor een trouwfilm. Als er nog een gaatje over is in het budget. Eigenlijk best wel zonde! Want een trouwvideo heeft absoluut toegevoegde waarde. Hieronder zet ik enkele voordelen op een rijtje.


1. Het is de beste manier om dierbare herinneringen van je huwelijksdag te herbeleven.


Een goede trouwfotograaf kan spontaniteit en emoties ook vastleggen op foto's, maar op film komt het toch net een beetje intenser over. Je hoeft niet bang te zijn dat er een hele filmcrew over je schouder meehijgt en dat je 25 takes moet doen voordat het perfecte shot erop staat. De huwelijksvideograaf zal nauwelijks zichtbaar aan het werk zijn. Het enige Hollywood-star gehalte zullen jullie oogverblindende looks zijn! 


2. Het is een leuke herinnering voor gasten die aanwezig waren op jullie bruiloft.


Zo'n trouwalbum is hartstikke leuk voor het bruidspaar en de familie, maar de andere gasten zien er meestal niet zo veel van terug. Best wel jammer eigenlijk! Wel zo leuk als jouw gasten het feest van de eeuw ook nog een keer kunnen herbeleven. Je kunt je trouwvideo delen op Instagram, Youtube of Facebook om de rest van de wereld te laten zien hoe awesome jullie bruiloft was. Hoeft al die social media poe-ha van jullie niet zo, dan kun je de video ook gewoon rondsturen naar je gasten met een verborgen link via Youtube.


3. Het is ook leuk voor mensen die niet of maar gedeeltelijk aanwezig waren op jullie bruiloft.


Hoe je het ook wendt of keert, er zullen altijd gasten verhinderd zijn om naar jullie bruiloft te komen. Misschien heb je veel vrienden/familie in het buitenland en past het niet in hun financiële plaatje om even op en neer te reizen naar België (of juist naar het buitenland als je bruiloft daar plaatsvindt). Of misschien zou je het liefste een gigantische bruiloft organiseren, maar past dit niet binnen jullie budget. Als je na afloop een trouwvideo kunt laten zien, zijn de mensen die je niet kon uitnodigen er toch een beetje bij. En je moemoe of een zwangere vriendin die jouw feest eerder moest verlaten, kunnen door een toffe trouwfilm toch nog een beetje meegenieten van de feestvreugde.


Een film van jullie huwelijk is daarom hele investering. Een goedkope en betaalbare trouwfilm zorgt ervoor dat jullie achteraf alle belangrijke momenten kunnen herbeleven. De bruiloftsvideograaf kan elk moment maar één keer vastleggen, daarom moet hij/zij voorbereid zijn op alle onverwachte momenten!


Professioneel materiaal zoals betrouwbare videocamera's, audio opname apparatuur, videolichten en een drone zijn onmisbaar voor de opname van jullie trouwvideo. Maar vooral een goede communicatie, inlevingsvermogen en ervaring zorgen ervoor dat het eindresultaat écht top zal zijn.


Enkele steden en regio's waarin ik actief ben zijn Antwerpen, Nijlen, Kessel, Bevel, Grobbendonk, Bouwel, Herentals, Lier, Vorselaar, Herenthout, Berlaar, Zandhoven, Itegem, Heist-op-den-berg, Hulshout, Voortkapel, Westerlo, Ranst, Boechout, Sint-Katelijne-Waver, Beerzel, Putte, Olen, Scherpenheuvel, Leuven, Keerbergen, Haacht, Kessel-Lo, Rotselaar, Mechelen, Schoten, Brasschaat, Kapellen, Kalmthout, Zaventem, Beringen, Hasselt, Mol, Lommel, Geel, Diest, Pelt, Genk, Maastricht, Eindhoven, Breda, Diest, Aarschot, Tienen, Sint-Truiden, Gent, Brugge, Kortrijk, Aalst, Kortrijk, Oostende, Oudenaarde, Geraardsbergen, Roosdaal, Lokeren, Dendermonde, Sint-Niklaas, Charleroi, Luik, Roeselare, Turnhout, Dilbeek, Halle, Limburg, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Brussel, Vlaams Brabant, België, Nederland.


Bron : https://www.theperfectwedding.nl/artikelen/3723/trouwfilm-laten-maken


Vliegen met een drone

op trouwlocatie

Vliegen met een drone op jullie fotolocaties levert unieke beelden op voor de huwelijksvideo. Maar er heerst nog veel onduidelijkheid over wat nu wel of niet mag.


De regelgeving over drones was lange tijd een grijze zone. Mensen konden vliegen waar ze wilden en als er niemand iets van zei, dan was er ook geen probleem. Maar tegenwoordig kan je overal drones kopen en is er een echte wildgroei ontstaan van drone gebruikers. Een model van onder de 250 gram is heel populair, al moet je nog steeds geregistreerd zijn als jouw drone een camera heeft!


Do's en don'ts


Op de website van mobiliteit belgium valt af te lezen dat drones voor vrijetijds gebruik onder het gewicht van 1kg enkele beperkingen hebben meegekregen. Zo mogen ze o.a. niet vliegen boven een bijeenkomst van mensen, geen nachtvluchten uitvoeren en niet vliegen over risicogebieden. Er moet respect zijn voor het privéleven van de mensen, je moet vliegen op zicht en de maximale toegestane vlieghoogte naleven.


Wetgeving Europa


Sinds 2021 geldt een nieuwe, uniforme wetgeving voor drones. Deze regelgeving speelt zich af op Europees niveau. Zo is er minder verwarring bij het oversteken van vele grenzen. De wetgeving geeft je de krijtlijnen om te tonen wat allemaal kan binnen welke grenzen. Alles is dus ’toegelaten’ met gezond verstand, tenzij dus expliciet aan banden gelegd.


Er is geen onderscheid tussen hobby- en professionele dronepiloten, maar wel op basis van het risico van je vlucht. De laag-risico-vluchten noemen we de “open categorie” (DJI Tello, DJI Mavic Mini, DJI Mini 2 & DJI Mini 3 Pro). Belangrijk om te noteren in deze open categorie: je mag niét over mensenmassa’s vliegen en je moet je houden aan de no-fly zones.


Verschillende klassen


Drones worden ingedeeld volgens klassen. Zo moet een nieuwe drone met CE-label, indien zwaarder dan 250 gram een signaal uitsturen. Dat is een signaal met een aantal gegevens zoals het serienummer, de positie, de hoogte en de vliegrichting van de drone, maar ook de positie piloot en de identificatie van de operator meegeeft.


De drone moet ook uitgerust zijn met een geo-awareness-systeem. Dat wil zeggen dat de drone intelligent genoeg moet zijn om een kaart te lezen en de piloot te waarschuwen als hij in een zone komt waarin hij niet mag vliegen.


Registratie


Net zoals met een bromfiets of auto moet jij ook je inschrijving hebben, in dit geval je ‘UAS-operator nummer‘. Dit ‘pilotennummer’ hang je als nummerplaat op elk van je drones. Dit moet om 2 redenen: je engagement tot de privacywetgeving (je vliegt immers rond met een camera) en traceerbaarheid bij ongevallen. Je zal dus als piloot jezelf moeten registreren.


Dronebeelden op jullie bruiloft


Tijdens jullie huwelijk dronebeelden filmen is dus niet zo makkelijk, er moeten een heleboel regels worden nageleefd eens de drone effectief in de lucht kan om camerabeelden te maken. Daarom is een goede communicatie tijdens het kennismakingsgesprek belangrijk om de do's en don'ts van het dronegebruik te bespreken.


Bron : https://www.fdr1.be/wetgeving-drones-belgie-europa/


Speech en

huwelijksgeloften schrijven

Een speech schrijven is voor de meesten niet zo makkelijk. Je hebt namelijk maar één kans om het goed te doen. Sommigen zijn er snel mee klaar, anderen doen er een eeuwigheid over.


Naar aanloop van jullie trouw moeten er een heleboel dingen geregeld worden. Uitnodigingen, zaal, eten, dj, fotograaf, videograaf,... én ook de huwelijksgeloften. Sommigen houden strikt vast aan hun geschreven notitie, anderen improviseren à la minute en zien wel wat er komt. Ook jullie vrienden, familie en getuigen zullen het woord nemen tijdens de bruiloft en een top speech geven. Hieronder enkele tips voor de speeches en de trouwgeloften.


Hoe schrijf ik een speech bruiloft?


Natuurlijk weet de bruid en de bruidegom wie je bent, maar weten de mensen uit het publiek dat? Ben je familie, vriend of een getuige? Het is daarom goed om kort te vertellen wie je bent. Let wel op dat de rest van je tekst over het bruidspaar gaat en niet over jou. Het is hun dag! Een tekst schrijven vergt voorbereiding. Niets is vervelender als gast om naar een hoop gestamel te moeten luisteren. Denk na over wat je wil vertellen en neem je tijd er voor.


Anekdotes doen het altijd supergoed tijdens een speech, omdat ze herkenbaar zijn en grappig. Vraag je wel af of bepaalde anekdotes geschikt zijn voor een speech tijdens een trouwceremonie of een huwelijk in het algemeen. Dat de bruid toen ze nog single was, zoveel jaar geleden, een avontuurtje had met de barman, mag dan interessante informatie zijn, maar niet voor een speech op een trouwdag. Vermijdt dat ouders en schoonouders in een kramp schieten en deel enkel die avonturen die geen (of zo weinig mogelijk) rode kaken oproepen.


Hoe schrijf ik trouwgeloften huwelijk?


Je trouwgelofte zelf schrijven is niet iets wat je zomaar even doet. Je moet hier goed over nadenken. Je hebt maar één kans om je trouwgelofte goed te schrijven en uit te spreken. Het bedenken van zo'n tekst is lastig maar iedereen kan het, als je er maar even wat aandacht aan besteedt.


Begin op tijd


Wacht niet te lang met het opstellen van je trouwgeloften, of 'wedding vows'. Het is zo'n typische scène van een romantische komedie: de trouwgeloften die de avond ervoor nog snel geschreven moeten worden. In films pakt het meestal prima uit, maar dat zijn films. Als jij met je mond vol tanden voor het altaar staat is het ineens een stuk minder grappig en romantisch. Begin daarom lekker op tijd met het opstellen van je trouwbelofte. Schrijf af en toe een zin op papier. Schaaf, schrijf en schaaf nog een keer, net zolang totdat je tekst perfect is.


Maak afspraken met elkaar over de huwelijksgeloften


Je hoeft natuurlijk niet met elkaar te overleggen wát jullie precies tegen elkaar gaan zeggen voor het altaar, het is juist leuk als dat een verrassing blijft. Het is wel slim om even met elkaar te overleggen hoe lang jullie gelofte gaan duren. Het is een beetje gek als de één na een minuut al klaar is en de ander twaalf minuten aan de praat is. Om je een indicatie te geven van de lengte van de trouwgelofte, deze duren over het algemeen 2 tot 5 minuten.


Breng structuur aan


Als je voor het altaar staat tegenover je geliefde wil je niet raaskallend overkomen met een onsamenhangend verhaal over de liefde waar niemand wat van begrijpt. Structuur aanbrengen in je trouwgelofte is daarom van groot belang. Dit lijkt misschien ingewikkeld maar valt best wel mee. Zorg dat je een duidelijk begin hebt en een duidelijk einde aan je verhaal maakt. Dan ben je al een heel eind. Om het dan helemaal af te maken kun je werken met kleine hoofdstukjes of tussenkopjes. Als je deze 'onderwerpjes' eerst opschrijft krijg je een duidelijke structuur in je tekst. Zo'n kopje (onderwerpje) kan bijvoorbeeld jullie eerste ontmoeting zijn, het volgende kopje kan dan het moment zijn waarop je zeker wist dat je verliefd was en onder het volgende kopje verklaar jij jou geliefde de liefde.


Practice makes perfect


Je trouwgelofte voorlezen vanaf een papier lijkt een makkie maar niets is minder waar. Het is niet bepaald een 'normale' situatie waarin je verkeert als je voor het altaar je gevoelens moet tonen voor je geliefde. Tel daar een zaal vol starende mensen bij op en de zenuwen kunnen zomaar eens de overhand nemen, met trillende handjes als gevolg. Dat leest ineens een stuk lastiger. Oefen daarom je trouwgelofte een paar keer. Lees het je getuige een paar keer voor om te kijken of je niet per ongeluk iets geks hebt opgeschreven en kijk waar je de intonatie moet leggen. Practice makes perfect.


Trouwgelofte uitspreken - Praat tegen elkaar


Je trouwgelofte spreek je uit naar elkaar toe. Praat daarom tegen elkaar en niet tegen het publiek. Dit is jullie moment. Kijk elkaar in de ogen en zeg wat je wilt zeggen tegen je aanstaande man of vrouw. Het publiek krijgt later wel weer aandacht.


Pas je trouwgelofte aan aan jouw persoonlijkheid


Hortend en stotend je liefde verklaren met grote snikken tussendoor is natuurlijk niet heel romantisch. Weet je van jezelf dat je nogal snel emotioneel wordt dan is het beter om de trouwgelofte lekker kort te houden. Als huwelijksvideograaf is het belangrijk om de emoties van de dag zo juist mogelijk weer te geven in de trouwmontages. Het gebruik van de speeches van de getuigen en trouwgeloften maakt het eindresultaat zoveel krachtiger en vormt de basis van een goede trouwvideo.



Bron : https://mintandmemories.be/speech-schrijven-huwelijk/

https://www.auronia.nl/blog/trouwgelofte